Sunday, March 26, 2017

Επίσκεψη στο Μουσείο Σχολικής και Μαθητικής Ζωής! 8/3/17

Στις 8/3/2017 επισκεφτήκαμε το Μουσείο Σχολικής και Μαθητικής Ζωής και περάσαμε υπέροχα! Γνωρίσαμε πως ήταν τα μαθητικά χρόνια και η σχολική ζωή τα παλιά χρόνια.                          
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ)   στεγάζεται σε ένα ιδιαίτερο διατηρητέο, νεοκλασικό κτίριο του 1850, στην οδό Τριπόδων 23, στην Πλάκα,  πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης. Τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών.
Στόχος του Μουσείου είναι η διάσωση, η έρευνα και η μελέτη της ιστορίας της εκπαίδευσης και των σχολείων.
Οι Συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν συλλογές αναγνωστικών και σχολικών βιβλίων δημοτικού και γυμνασίου, σχολικά βιβλία από όλον τον κόσμο, παιδικά βιβλία, σχολικό υλικό (τετράδια, κασετίνες, γραφική ύλη, αρχεία, εποπτικό υλικό κλπ). Οι Συλλογές του Μουσείου εμπλουτίζονται καθημερινά με αγορές και δωρεές ιδιωτών και σχολείων.

Μέρος του υλικού εκτίθεται στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ενώ τμήμα των Συλλογών εκτίθεται σε περιοδικές εκθέσεις τόσο εντός του Μουσείου όσο και σε Εκθέσεις ανά την Ελλάδα.
Περπατώντας στα στενά της Πλάκας για να φτάσουμε στην οδό Τριπόδων!
                                   
Μας υποδέχτηκαν ο Μίμης και η Λόλα!